Autostoel

Autostoel

maxi cosi

De eerste autostoel die u nodig heeft is de maxi cosi, ook wel de autostoel groep 0 genoemd. De maxi cosi gebruikt u ongeveer de eerste 10-11 levensmaanden of tot +/- 10kg. Er zijn ook autostoelen groep 0+. Deze kan u gebruiken tot 12-15 maanden of tot +/- 13kg. De autostoel groep 0 en 0+  plaatst u tegen de rijrichting in, achteraan in de wagen. Sommige wagens zijn uitgerust met een isofix systeem, dwz dat u de maxi cosi makkelijk kan plaatsen in de wagen op deze isofixmodule. Veilig en makkelijk! Het is aan te raden dit stoeltje alleen voor vervoer in de auto te gebruiken. Om de baby zijn motorische ontwikkeling te stimuleren geeft u de baby beter meer ruimte en bewegingsvrijheid. De draagmand van de kinderwagen, een babypark of een speelmat zijn ideaal hiervoor.

autostoel groep 1

Na de autostoel groep 0 (maxi cosi) komt de autostoel groep 1. Deze autostoel staat meestal met de rijrichting mee in de wagen, maar in sommige gevallen ook tegen de rijrichting. De autostoel groep 1 heeft een rugleuning. Het kindje wordt nog steeds vastgemaakt met zijn eigen gordeltjes. De autostoel groep 1 is geschikt voor kinderen tussen de 9 en 18kg. Zolang het kindje niet met zijn hoofdje boven het zitje uitsteekt verander je best niet. De kinderautostoel Recaro heeft heel wat mogelijkheden. Soms worden 2 of 3 groepen samen gevoegd in 1 stoel. Zo koopt u 1 stoel die dan voor een langere periode mee kan gaan.

autostoel groep 2

De autostoel groep 2 heeft een rugleuning. Het kind wordt vastgemaakt met de gordel van de auto zelf en dus niet meer met aparte gordeltjes. De autostoel groep 2 gebruikt u tussen de 3 en 6 jaar of van 15kg tot 25kg. Autostoeltjes groep 2 en 3 worden vaak gecombineerd in 1 autostoeltje. Zo koopt u 1 stoel die dan voor een langere periode mee kan gaan. De autostoel groep 2 heeft een hoofdsteun en zijsteunen (sidewings). Deze bieden een betere bescherming bij een zijdelingse aanrijding.

autostoel groep 3

De autostoel groep 3 heeft een rugleuning. Het kind wordt vastgemaakt met de gordel van de auto zelf en dus niet meer met aparte gordeltjes. De autostoel groep 3 gebruikt u tussen de 6 en 12 jaar of van 22kg tot 36kg. Autostoeltjes groep 3 en 2 worden vaak gecombineerd in 1 autostoeltje. Zo koopt u 1 stoel die dan voor een langere periode mee kan gaan. Let op dat bij de overschakelen naar een autostoel van groep 3 je kind minstens 110 cm groot is en minimum 15 kg weegt. Is dit niet het geval schakelt u best nog niet over van groep 2 naar groep 3.

autostoelen

Autostoelen zijn er in alle maten, kleuren en gewichten. Let bij uw keuze vooral op de veiligheid, het gebruiksgemak en de duur van gebruik. Vaak is het kiezen van een autostoel van verschillende groepen samen duurder in aankoop, maar goedkoper op termijn. De Boomhut helpt u graag verder met de keuze van de juiste autostoel.

autostoel recaro

Bij De Boomhut kan u een ruim aanbod vinden van Recaro, vanaf groep 0 tem groep 3. Recaro is marktleider op gebied van autostoelen, kinderautostoelen en stoelen voor vliegtuigen. Wij helpen u graag verder met vrijblijvend advies bij de keuze van uw autostoel.

autostoel Cybex

Bij De Boomhut kan u een ruim aanbod vinden van Cybex, vanaf groep 0 tem groep 3. Cybex is marktleider op gebied van autostoele en kinderautostoelen. Wij helpen u graag verder met vrijblijvend advies bij de keuze van uw autostoel.