Van Babybed Naar Groot Bed

Van Babybed Naar Groot Bed

Is je kindje uit het babybedje gegroeid? Dan is het tijd om over te schakelen naar een ander bed. Maar welk kinderbed kies je? Is zo'n 'groot bed' niet ineens een té drastisch verschil? Nee hoor, wij raden aan om na het babybedje over te schakelen naar een éénpersoonsbed. Ok, in het begin lijkt zo'n groot bed wel echt gigantisch, maar dit went best snel hoor.

En wanneer schakel je best over naar een groter bed? Wel, hier is geen vaste regel. Doorgaans schakelen kinderen over rond schoolleeftiijd (2,5 jaar). Maar dit kan ook perfect vroeger als er tweede kindje onderweg is. Of het kan ook als je kapoen ouder is. Het babybedje is toch wel echt knus he?

Van Babybed Naar Kinderbed

Maar we geven je wel enkele belangrijke tips mee voor als je kindje gaat overschakelen want dit vraagt wel wat voorbereiding:

  • Kies voor een éénpersoonsbed op normale hoogte en niet voor een hoogslaper. Een hoger bed is superleuk als je ukkepuk wat groter is, maar voor kleinere kinderen is een bed op hoogte nog te gevaarlijk. Wist je dat we verschillende collecties hebben met ombouwbare bedden? Zo kan je beginnen met een basisbed en later verhogen.
  • Zorg voor een uitvalbeveiliging op het bed. Deze zorgt ervoor dat je kindje niet uit het bed kan vallen. Is het bed langs beide kanten open? Kies dan voor 2 bedhekjes. Er bestaan universele systemen of bedbeschermers van een bepaald merk zoals Bopita. Voor elk bed bestaat er dus wel een extra beveiliging.
  • Bereid je kindje goed voor op de overschakeling naar het nieuwe bed. Praat erover en waarom maak je geen aftelkalender bijvoorbeeld?
  • Maak er een super gezellige kinderkamer van met een superleuk dekbedovertrek en een keitoffe muursticker of dierenkop in peluche aan de muur. De oude babykamer wordt nu een stoere jongenskamer of echte prinsessenkamer :-)
  • Je kindje zal zich veiliger voelen in het grote bed met een nachtlampje. Wist je dat we heel wat nachtlampjes hebben die niet warm worden en nog even blijven branden als je kleintje de oogjes sluit?
  • Plan de overschakeling naar het nieuwe bed op een rustig moment. Dikwjls is er een doorschuifsysteem omdat er een baby op komst is. Probeer de grote broer of zus in spé dan al aan het nieuwe bed te laten wennen voor de baby er is. 
  • Heb je een deurhekje voorzien? Je kleine deugeniet zou wel eens uit het nieuwe bed durven sluipen ;-)
  • Misschien verloopt de overgang niet vlekkeloos. Hou toch voet bij stuk. Beloon je kindje als het flink in bed gebleven is!

Ready, set, go!

Best spannend, overschakelen van babybed naar groot bed. Maar wees gerust, dit komt helemaal in orde hoor mama en papa.

Succes!