Eerste Schooldag? 4 Praktische Tips

Eerste Schooldag? 4 Praktische Tips

Eerste Schooldag

Gaat je kindje binnenkort voor het eerst naar school? Spannend! We geven je graag enkele tips zodat de eerste schooldag vlotjes verloopt :-)

1. Bereid je kindje voor. Voorbereiding is heel belangrijk. Je peuter wordt kleuter, maar heeft geen idee hoe het er aan toe gaat op de kleuterschool. Leg je kleuter duidelijk uit hoe de schooldag eruit ziet. Een prentenboek is de ideale voorbereiding. Een aftelkalender is ook leuk!

2. Ga samen met je 'bijna kleuter' schoolspulletjes kopen. Kies een leuke kleuterboekentas of rugzak, brooddoos, drinkbus en koekendoosjes uit. Probeer de boterhamdoos en drinkfles zeker even uit in de winkel. Krijgen kleine handjes deze wel open?

3. Stop de lievelingsknuffel van je ukkepuk in de boekentas. Je kindje zal zich geruster voelen als hij zijn vertrouwde knuffel mee heeft.

4. Vergeet geen reservekleding. Misschien is je kleine flinkerd al een tijdje zindelijk. Maar de eerste schooldag brengt heel wat met zich mee en dan is een ongelukje snel gebeurd.

En dan nu afwachten ... Komt je kindje enthousiast of huilend thuis van school? En volgt er een leuk verhaal of zal het eerder stilzwijgen zijn?

1 ding staat vast ... Veel emoties en veel nieuwe indrukken ... Het zal 's avonds snel stil zijn in huis :-)